Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Suntem fericiti pentru ca e Craciun?

Pentru cei mai noi pe blogul acesta: nu sunt chiar prinsa de atmosfera sarbatoreasca, incep sa fiu stresata de tot tam-tam-ul asta si mi-am pierdut cu ani in urma placerea asta de a tine sarbatorile. Nu stiu exact cand s-a intamplat asta, cand mi-am pierdut bucuria ca este Craciun, sau “Iepuras” .. poate in urma cu cativa ani, cand, din motive de job, am fost nevoita sa imi petrec sarbatorile tot pe la “uzina”. Din acel moment cred ca am inceput sa vad aceste evenimente si sub aura lor “neplacuta”: mai nimeni pe la job, gasesti FOARTE greu taxi, platesti pret dublu (ca deh, e sarbatoare), nu apuci sa te bucuri de evenimente, ca tre’ sa fugi la munca etc.

De cativa ani Craciunul nu ma mai bucura. Ma streseaza aglomeratia si mai ales FALSITATEA oamenilor.

Cam in tot anul “jonglam” diferite probleme si nemultumiri. Suntem neimpliniti, ne enerveaza tot felul de chestii. Vine insa Craciunul si aruncam totul sub pres, ne prefacem familii extraordinare, refuzam sa realizam care sunt de fapt problemele si ne imbracam in haine de sarbatoare.

Poate ca nu mi s-ar parea atat de caraghios, daca nu as vedea atatea “devieri”. Oameni care intra in datorii pentru a manca mai bine si pentru a da niste bani incredibili pentru un brad, ca mor fara el, oameni care se urasc in mod norma, dar acum se prefac a se suporta, avand insa grija sa impartaseasca altora de la masa (in soapta) comentarii de genul “ce naspa e ala”.

Toata lumea imi baga sub nas cat de importante sunt sarbatorile astea si cat de multe nevoi sunt de acoperit pentru a avea festinul dorit. Am si eu o intrebare: “da’ voi nu mancati in restul anului?”. Numai de sarbatori se apuca romanu’ de cumparat mancare (as crede asta, tinand cont ca se golesc magazinele si ca tot omul  pleaca acasa cu zeci de kilograme de alimente)?

“Tu ce faci de sarbatori?” asta este intrebarea principala.

Ce fac eu? Foarte probabil voi sta acasa cu cei dragi. Cei mai apropiati, care merita “efortul” de a sta alaturi de ei. Vom manca niste “bucate” traditionale, dar nu in exces, ca doar nu au intrat zilele in sat. Vom mai primi si niste copii cu colindul, ca si mie imi placea, cand eram mica.

Am discutat cu “soarele” meu despre Revelion si am ajuns la concluzia ca mai bine stam acasa. Ne putem permite o iesire la munte sau la un restaurant select, dar, ceea ce ma “doare” pe mine este ca nu ma simt in largul meu cu tot felul de fitosi la tot felul de restaurante din astea, si preturile sunt inumane de-a dreptul. Nu mi se pare normal sa cheltuim 1000 de euro pe 2-3 zile, numai pentru ca este Revelion.

Ne permitem asta si nu suntem chiar zgarcitii lumii, dar pentru mine, cel putin in ultimii ani, cele mai bune sarbatori au fost acasa, cu familiile noastre. Si mia aia de euro oricum o spargem la Munchen, in martie. Si voi fi mult mai castigata, decat asa.

Nu, din pacate nu sunt patrunsa de spiritul Craciunului. Ma bucur de 2 zile libere de la job, voi sta cu siguranta pe net, sa mai rezolv una-alta, mai stau la taclale cu cei foarte apropiati, incerc sa ma odihnesc si “that’s all”.

Nu ne vom “rupe” in bucate alese, pentru ca oricum se mananca bine. Sunt dependenta de dulciuri, asa ca vom avea praji si cioco asa cum avem in fiecare zi (da, dentista mea va fi deosebit de incantata :D). Nu ne vom preface ca ne intelegem mai bine, pentru ca oricum este pace si armonie in familie. Nu ai nevoie de sarbatori sa fii fericit. Dorinta mea este sa fac “craciun” in fiecare zi celor dragi. Poate nu am reusit, dar suntem foarte aproape 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

7 Comments

  1. eu nu ii inteleg pe aia care mananca pana crapa numai pentru ca ‘e craciunul’. li se mareste stomacul de sarbatori? nu mananca 2 saptamani inainte? eu n-am reusit niciodata, cu nici o ocazie, sa ma ingras sau sa mi se faca rau.

    un titlu din cosmo: ‘cum sa treci de sarbatori fara nici un kilogram in plus’. ummm… nu manca precum vaca?!

    m-am contrazis cu un prieten recent pentru ca nu intentionez sa cumpar cadouri de craciun (doar chestii simbolice), din simplul motiv ca momentan nu imi permit. el era de parere ca ar trebui sa fac rost ‘de undeva’, dar mie mi se pare stupid, pentru ca cei de la care as putea sa imprumut sunt tocmai cei carora le-as cumpara cadouri! ‘imi dai si mie 500 lei ca sa iti cumpar ceva?’ – stupid.

    ma rog, dupa cum se vede si eu am ceva probleme cu ideile astea preconcepute legate de craciun. principala mea dilema e daca imi iau brad sau nu 🙂 aia artificiali nu-mi plac, dar aia naturali sunt scumpi si e pacat sa ii arunci in 2 saptamani…

    (am scris prea mult si n-ai preview… sper ca n-am scapat vreo tampenie)

  2. N-ai scris nicio tampenie 😉

    Bun venit pe blog, ma bucur sa te vad aici …

    Si mie mi se pare sarita de pe fix chestia cu indatorare pentru sarbatori. Stiu ca acum ani de zile chiar nu ne permiteam prea multe. Am trecut prin niste ani de saracie destul de urata. Si totusi am mancat ce s-a putut, ne-am limitat si ne-am bucurat ca suntem sanatosi si impreuna.

    Acum, desi imi permit sarbatori imbelsugate, prefer sa mancam OK (asa cum facem de fapt in fiecare zi), sa stam la niste povesti si sa ne bucuram in continuare ca suntem sanatosi.

    Nici eu nu imi fac brad: mi-e mila de aia adevarati, mi-e frica sa nu omoare cainii bradu’ de plastic etc. Oricum sunt deja prea mare pentru smecherii din astea 🙂

  3. eu nu prea imi permit brad dar daca as avea bani sa imi iau mi-as lua unul natural nu artificial… ca asa se denatureaza de tot faza cu bradul …de ce nu am manca si porc artificial?

  4. Mie imi place craciunul 😀 Probabil si din cauza ca e ziua mea dupa.. hehe

    In schimb nu-mi place cand toti se plang ca nu au bani de cadouri.. e o prostie. Cadouri ar trebui sa primeasca aia micii, care inca mai cred in Mos Craciun, nu pot sa inteleg de ce e atat de vital sa cadoriseti pe toata lumea…

  5. Depinde cum te raportezi la el. Depinde si cum te raportezi la o zi de Duminica. Pe filiera americana, cu shopping, craciunite si alte cele, se goleste de continut. Incearca si varianta noastra neaosa, cu tinut post inainte, si poate spovedit. Cum vrei sa nu fie falsitate, cand noi sarbatorim Nasterea Domnului in felul in care o facem. Daca stii un orfelinat sau o familie mai saraca, fa pe mosul, da-le cadouri.

  6. Ai dreptate cu “oamenii care se urasc in mod normal”, mi se pare o crunta ipocrizie sa te comporti altfel decat simti doar pt. ca e Craciunul; nici eu nu sunt vreo “sarbatorista”, poate si din cauza faptului ca sfarsitul asta de an e mai trist pentru cei din jurul meu decat a fost vreodata…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.