Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De ce iti recomand sa NU iti faci blog ..

Am un membru pe Invatam.Net care incerca sa ne convinga sa ii oferim niste motive pentru a-si face un blog. Comenta cu umor ca il bate gandul sa deschida un blog, dar dorea sa mai auda niste recomandari si din partea noastra. Iata ca acest articol este unul “sucit”, daca doriti ..

Iata, draga cititorule, niste motive pentru care NU ar trebui sa iti faci blog (asta in cazul in care nu ai deja un asemenea proiect):

1. Pentru ca ai nevoie de recomandarea mea.

Daca trebuie ca eu sa iti spun de ce sa iti faci blog, poate ca nu e chiar cea mai buna idee. Eu cel putin am simtit nevoia sa scriu. Si asa am deschis blogul. Un asemenea proiect este ceva mai special si vei reusi daca ai suficienta disponibilitate de a te “deschide” spre cititorii tai. Daca nu simti asta, poate e mai bine sa nu ..

2. Nu scapi fara investitii

Sunt multi cei care considera ca bloggingul este free si ca nu vor investi niciodata bani. Chiar daca, spre deosebire de un forum deschis pe un script platit, un blog ruleaza pe un script free, chiar daca vei incepe pe free host si subdomeniu, vei ajunge si la faza de plata. Nu sunt sume mari, nu te speria, dar totusi 10 lei pe luna cel putin tot vei plati odata. Normal ca vei si putea castiga bani, deci este o “afacere” profitabila.

3. Chiar trebuie sa fii activ

Un blog nu se tine cu 1 mesaj postat pe luna. Pentru a putea ajunge totusi “cineva”, este nevoie de munca. Unii dintre noi mai ocupati mergem pe 1 mesaj zilnic, altii merg pe 3-5, depinde si de lungimea articolelor in cauza. Nu se poate tine un blog scriind din an in paste.

4. Trebuie sa fii in stare sa creezi ceva.

Daca nu merge cu eseurile si nu prea ai talent la scris, ar fi si asta un motiv sa te opresti aici. Este normal ca in scris sa mai faci tot felul de boroboate, dar totusi trebuie sa fii in stare sa te exprimi decent. Vei fi vizitat de tot felul de oameni si acestia chiar au pretentii.

5. Vei fi injurat si facut cu ou si cu otet.

Daca tu crezi ca vei primi numai comentarii frumoase si flori la geam, inseamna ca inca esti norocos. Oricum ai scrie si orice ai aborda ca si tematica, tot se va gasi cate unul sa nu fie de acord. Asta este inca bine, atat timp cat nu esti injurat. Cat nu ti se ofera comentarii de “bun simt”, in care diversi iti spun cat de dobitoc esti, ca esti tarfa nu stiu cui, ca ai un blog de rahat si ca si tu puti ca persoana de s-a dat peste cap lumea. Normal ca exista butonul de delete, normal ca poti bana. Din pacate insa chestiile astea sunt neplacute si iti strica ziua.

Nu, nu incerc sa te descurajez. Ti-am prezentat cateva aspecte. Nu le pot numi nici negative, pentru ca pe mine si pe mii de alti bloggeri ele nu ne deranjeaza. Ne-am deschis aceste proiecte pentru ca am simtit nevoia, nu ne-au deranjat micile investitii financiare, marile investitii de timp si de efort, nu ne-au descurajat zilele “sterpe” de idei sau eventualele injurii.

Sper ca nici pe tine, draga cititorule, nu te vor tine departe de ceva atat de fascinant. Chiar daca ai primit aici un articol de genul “de ce nu iti recomand sa iti faci blog”, te invit sa incerci totusi .. este atat de frumos.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

25 Comments

  1. Vu cat incerci sa convingi un om ca nu e bine , ca nu are avantaje, ca e de mnca , etc… cu atat se incapataneaza si’si doreste sa te convinga ca nu e asa cum zici tu 🙂 !!!

  2. […] Iata, draga cititorule, niste motive pentru care NU ar trebui sa iti faci blog (asta in cazul in care nu ai deja un asemenea proiect):click here […]

  3. In ziua de azi , tot ce e nou se mananca bine . Multi isi fac blog ca se considera mai interesanti sau il considera interesant ( ca idee ) . Eu unul cred ca ideea principala este sa scrii pentru ca ai chef sa scrii , nu pentru ca maine te va citi cineva sau x-ulescu te va injura .
    Nu cred ca are sens sa te superi dintr-un comment , daca este asa , chiar este grav :))

  4. 2. Poti sa scapi si fara invertitii, wordpress.com si blogspot mi se par excelente.

    5. Poti sa pui comentariile cu moderare si dai accept doar la ce-ti place 😀

    /offtopic
    Mai intra si tu pe seopedia ca ai un msg privat, nush altfel cum sa dau de tine.

  5. Ma rautate mica ce esti. Daca nu imi faceam blog deja si daca citeam articolul tau sigur nu ma apucam! :))
    Glumesc evident! Insa dupa parerea mea bloggingul nu trebuie inceput gandindu-ne direct la ce ai scris tu. In prima faza trebuie luat ca o joaca. Tre’ sa scrii si sa vezi daca ti se potriveste. De abia cand iti gasesti “albia si nisa tematica” si cand ajungi sa iti doresti intr-adevar sa faci treaba asta setios, tre sa iti pui problemele de mai sus.
    😉

  6. Admir articolul dar totuşi cred că nu-s destule motive pentru a convinge pe cineva să nu-şi facă blog 😀

  7. daimon, aurel e cat amandoi la un loc, asa ca tonul nu se justifica 😀

    Si are si el dreptate .. multi s-ar lasa de “pasiunea” de blog, pentru ca nu ar mai monetiza. Normal ca exista insa si advertiseri privati pe care ii poti atrage si poti castiga sensibil mai mult decat pe adsense 😉

  8. pt Daimon:
    -am 44 puiule…ma opresc aici, desi ma batea gandul sa dezvolt raspunsul.

  9. primul punct ar trebui tiparit pe peretii internetului. totdeauna m-a bulversat intrebarea aia.
    – De ce sa imi fac blog?
    – Ce @#$#$ imi pasa mie de ce sa-ti faci tu blog?! Daca n-ai ce scrie in el, nu-ti face ffs!

  10. dojo, se pare ca avem doua definitii diferite pentru “blog”.
    la mine e un fel de jurnal. ceva personal. in care scriu cand si DACA am chef. pe care mi’l citesc prietenii si cunoscutii, mostly. daca ajung sa o faca si altii, e ok. dar nu vreau sa obtin nimic din asta.

    tu mergi pe ideea de blog = “self-employed writer”.

    eu scriu insemnari. voi scrieti articole. cred ca asta e diferenta.

  11. Am si eu o intrebare:
    -daca intr-o buna zi ar disparea reclamele contextuale, gen adsense sau neogen, ce ati face cu blogul? Veti scrie la fel de frecvent ca inainte?

    Raspuns: unii da, altii nu. Pareri?

    PS A face bani din blogging este o chestie dificila, trebuie sa scrii periodic. A face bani pe net e la fel de dificil, dar exista solutii mai lejere gen: forum, director web, site informational, miniportal, etc. Sau sa oferi servicii de web design.

    Deci: de ce sa-mi fac blog? doar fiindca-i la moda? Poate ca n-am talent la scris si ma voi autopedepsi deschizand un blog.

    Dar daca am gura mare si-mi place sa scriu, atunci obligatoriu blog – monetizare – click-uri – lovele!! Ce frumoasa-i viata!

  12. aurele, dar câţi anişori ai tu, puiule? că moda bloggingului este de un an, maxim doi.

    până acum, unde erau toţi bloggerii? în pom. n-ar fi mişcat unul singur mâna să-şi instaleze softul singur. acum, odată cu platformele free şi ready-to-use install packages, toţi sunt scriitori.

    one word : sunteţi o turmă. una mare. perfectă pentru trendspotteri şi analişti.

  13. tot pt Daimon:
    ma facusi curios – ce-o fi aia trendspotter, daca tot te dai interesant:
    “Be a trend spotter: people perform best when they do a job they have a natural aptitude for”

    Inca nu am inteles de ce ai folosit termenul in comentariu; se pare ca nu prea are legtura…ma lamuresti?

  14. io aşa stiu că funcţionează:

    trendspotter e ăla care se amestecă în mulţime, vede ce se “coace”, ce fac oamenii, apoi merge înapoi la compania angajatoare şi raportează, pentru ca ei să facă targetingul produselor pe un trend deja existent.
    trendsetter e ăla care’şi face reţea de prieteni şi oameni care au la rândul lor influenţă, pentru ca la momentul oportun să lanseze noi trenduri, cărora un anume produs li se potriveşte.
    maybe I’m missing the point.

    şi ziceam că bloggerii sunt o turmă. li s-au pus la îndemână uneltele, li s-a arătat că e o metodă de socializare, şi că ar putea câştiga faimă (şi bani!), iar mulţi s-au apucat de scris.
    pentru companii, cel mai greu este să “vadă” tipul cumpărătorului. să îşi facă produsele după chipul şi asemănarea generaţiei. iar noi ne deschidem sufletele pe net, scriem cât să citească oricine care are bunăvoinţa să dea un search pe gugăl.
    poate îs eu paranoic, dar mi se pare prea suspectă treaba, pornită brusc.

  15. […] embed (doar pentru video) si playlists (atat pt video cat si pt audio) … se cheama FLIIBY 4. O serie de sfaturi foarte bune pentru A NU-TI FACE UN BLOG gasim la Dojo! […]

  16. pentru amandoi 🙂 daimon & Aurel63 – Eu nu castig nici un ban din blog, nu scriu pentru bani si nu mi-as dori sa ajung sa criu pentru bani ar insemna lipsa de respect fata de cititorii mei ( parerea mea si nu are nevoie de aprobare )

    Sunt foarte rare zilele in care scriu doar 1 post iar cele pe care le scriu nu le scriu la fugareala ( mai sunt si mici expeptii) , imi dau silinta Cand scriu …. gata numai zic nimic, ati prins ideea,

    Daca mi-ar spune cineva ca scriu pentru bani m-as simti jignit, ofensat si i-as “da” vreo doua. Sincer m-a cam suparat faza cu banii …

  17. […] Şi ca să avem o argumentare ca la carte, cu pro şi contra la pachet, am găsit un post în care NU se recomanda crearea unui blog şi pe care poţi arunca lejer un ochi dacă faci click aici […]

  18. […] mai avut şi alţii dilema mea mi-am zis să verific, am googălit şi am intrat la Dojo să văd de ce-mi recomandă să nu-mi fac blog însă nu prea m-am identificat cu motivele lui pentru simplul fapt […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.