Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De la niște grăunțe .. la bere

Ieri am umblat lela aproape toată ziua, având ocazia de a vedea cum se fac berea și vinul. Pentru că am destule de povestit în fiecare caz, prefer să vă stresez cu 2 articole, nu voi înghesui toate impresiile în acesta.

Deci să începem cu .. începutul, vizita la Timișoreana, fabrica de bere din oraș, trecută pe lista de atracții la Timișoara Brands Tour.

Ne-am trezit cu toții devreme, chestie destul de chinuitoare pentru mulți dintre invitații noștri, care petrecuseră cu o noapte înainte la restaurantul Fabricii și dormiseră cam puține ore. Cu ochii destul de cârpiți de somn și ușor înfrigurați de dimineața încă răcoroasă, ne-am prezentat la Fabrică și am fost preluați de reprezentanții Timișoreana, cei care aveau să ne plimbe prin secții să vedem și noi cum merge treaba.

Am avut parte de un tur cât se poate de realist, ținând cont că oamenii munceau de zor deja și nu se putea opri producția doar de dragul ochilor noștri albaștri. Nu că ne-ar fi plăcut să se întâmple asta. Cu vestele reflectorizante pe noi și bine îndrumați, ne-am încolonat să vedem cum se transformă niște boabe în berea noastră cea de toate zilele.

DSC_0006

Am fost anunțați de la început că nu se permite fotografierea pe secții, așa că ne-am făcut plăcerea cu câteva exponate de afară, fiind cu o ureche și la unul dintre ghizii noștri, ce mitralia informații interesante. Am aflat detalii despre clădirile din curtea Fabricii, despre procesul tehnologic din care rezultă licoarea favorită a multor români etc.

DSC_0007

DSC_0010

Dragoș era deja la datorie, pozând tot ce-i apărea în cale (vedeți poze multe și frumoase în articolul lui).

DSC_0012

DSC_0015

DSC_0016

L-am prins și pe Sebi, încântat de ocazia de a vedea cum se fabrică berea la Timișoara.

După asta, am pus aparatul în rucsac și m-am transformat într-un turist cuminte și cu urechile ciulite. Am degustat diversele ingrediente (chiar dacă la unele ne-am strâmbat pe rupte), am mers prin secțiile fabricii și am urmărit berea pe tot parcursul „procesării” ei. Dacă tot eram unul dintre șoferi, m-am abținut de la o degustare sănătoasă, dar măcar restul bloggerilor știu că au apucat să se simtă bine.

Ghizii noștri au avut multe informații interesante și am reușit să-l descos așa cum se cuvine pe unul dintre ei, care se lăudase la începutul turului că are peste 20 de ani de când lucrează la Timișoreana. Foarte pasionat de munca lui și dispus să te informeze cu lux de amănunte, o plăcere să ai de-a face cu asemenea oameni.

La terminarea turului ne-am și cântărit pe un cântar din acela enorm (probabil pentru cântărit camioanele, nu știu). Cert este că eram 2 tone de bloggeri plini de voioșie.

Vizita s-a terminat la Curtea Berarilor unde ni s-a servit „un platouaș”, am mâncat un mic dejun foarte gustos și cei care nu au condus mașini s-au putut delecta încă o dată cu produsele fabricii.

Mi se părea naturală alegerea acestui brand pentru prima ediție Timișoara Brands Tour (cineva chiar a pornit cu vervă și spunea Timișoreana Brands Tour), chiar dacă nu toți timișorenii sunt amatori de bere (deși nu cred să fie prea puțini), Timișoreana este un reper important în orașul nostru.

Pentru un asemenea eveniment au muncit din greu: PRbeta, AventuriaAsociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană, Porsche Timișoara, Amvest, Restaurant Belvedere.  Ca arteneri media îi avem pe 24-FUN și Tion. Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

4 Comments

  1. Cel mai fericit dintre toti, cu siguranta a fost Chinezu 🙂 Dar din cate am citit pe la altii, va simtiti bine in Banat…

    • Io aici locuiesc, deci ma simt bine. Vizitatorii nostri cred ca s-au simtit fain, cel putin asa am inteles din ce spuneau. Si Sebi era incantat de vizita la Timisoreana, ii place si lui berea.

  2. Si eu am in plan o scurta peripetie prin vestul tarii insa se lasa amanata. La fabrica de bere chiar imi doresc sa ajung, ultima pe care am vazut-o cred ca a fost cea de la Cluj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.