Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Despre morti si fostele iubiri .. numai de bine

Exista o vorba din romani: “despre morti, numai de bine”. Si ma gandeam ca merge un mic joc de cuvinte in care sa plasam si fostele iubiri.

Cine oare nu a avut macar un iubit sau o iubita? Un sarut, o relatie de 2 zile (pe care ai recunoscut-o ca relatie) sau poate de 5 ani. Si uneori povestea de dragoste nu se termina cu “they lived happily ever after”. Uneori dragostea dispare, intra in “unda” rutina, poate incepe si o mica dusmanie.

Viata in 2 este complicata, tocmai pentru ca sunt 2. Iar atunci cand totu se incheie, este frumos sa stii cum sa iti traiesti sfarsitul iubirii intr-un mod decent si demn pana la urma de sentimentele in cauza.

De multe ori auzim oameni care s-au despartit vorbind unii de altii: “da-o naibii de curva ordinara”, “asta? un porc si jumatate”, “mi-a distrus viata, dobitocul” etc. Mi s-a parut mereu penibila situatia asta. Cum poti sa alaturi cuvinte ca si “tarfa”, “dobitoc”, “nemernic” de numele persoanei pe care odata ai iubit-o? Cum pot buzele tale sa rosteasca asa ceva, dupa ce ai sarutat acele buze de sute de ori?

De ce ne place sa terfelim memoria unei iubiri, chiar si esuate? Pentru ca doare? Este normal sa doara, asta inseamna ca ai iubit cu adevarat. Poate insa au fost motive pentru despartirea in cauza, peste care nu mai poti trece. Oricare ar fi conditiile despartirii mi se pare elegant sa ai un cuvant frumos de spus.

Poate in caz ca te-a inselat sa fii mai suparat(a) .. dar poate si atunci este bine sa iti pastrezi demnitatea minima si sa nu tarasti in noroi ceea ce odata ti-a umplut viata.

Cu totii am avut foste iubiri .. mai puternice sau nu, de lunga sau scurta durata. Hai sa facem un exercitiu de “suflet”: sa ne gandim la acele persoane si sa gasim un cuvant frumos pentru ele. Si de acum inainte acel cuvant frumos sa il rostim, in loc de invectivele care nu ne fac cinste 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

6 Comments

  1. Nu am facut asta niciodata, doar o data au fost un fel de probleme .. adica eram despartiti si faceam in asa fel incat sa ne ofticam unu pe altul, vorbeam ca in filmele cu prosti “spune-i lu’ ala ca …” si invers 🙂 Oricum sunt de acord cu ce ai zis tu, mi se pare o mare prostie ca sa injuri pe cineva care candva pentru tine insemna destul de mult 🙂

  2. Da, e frumos si drept ceea ce zici tu dojo,dar daca te gandesti ca persoana in cauza chiar s-a purtat ca o “tarfa” sau “dobitoc”, atunci reactia de a o/il jigni mi se pare minora in comparatie cu alte manifestari violente.si apoi,desi nu sunt psiholog, cred ca asta te ajuta sa te vindeci mai repede si sa uiti “dulcea otrava”.Crezi ca ar fi mai bine sa tanjesti dupa x , gandindu-te “vai, ce frumos era, ce bine ne simteam impreuna etc”?Eu nu .Asa ca ma declar pentru folosirea moderata si pe termen scurt a “cuvintelor de bine” , numai in scop terapeutic.si ca sa inchei…A se citi cu atentie prospectul….:)

  3. E cat se poate de adevarat ce spui tu.In plus e mare lucru sa ramai prieten cu fosta iubire dupa ce s-a incheiat relatia.Dar e foarte greu,pentru ca daca ramai prieten,ramane si sentimentul ala de simpatie,si daca il vezi de mana cu o alta,parca te cuprinde gelozia.

    Am trecut prin situatia mentionata de tine.E aproape inevitabila faza de dupa despartita,in care sunt adresate “cuvintele de bine”.Mai ales daca despartirea s-a produs intr-un mod urat.Cert e ca este necesar sa trecem peste.Important e sa traiesti clipele frumoase.Cum altfel sa ajungi unde ti-ai propus daca tu ramai agatat de trecut?

  4. ,,Cine oare nu a avut macar un iubit sau o iubita? / ,,Cu totii am avut foste iubiri
    Uau! Ce convinsa pari de afirmatiile tale! Ai fi surprinsa a afla cate persoane care nu au avut nicio ,,relatie romantica in viata lor exista… Ai fi si mai surprinsa a afla cate dintre aceste persoane nici nu-si doresc o astfel de relatie pe viitor… 🙄

  5. Si eu sunt in mare parte de acord. Cu fostele am ramas prieten, cu exceptia uneia. Care chiar merita “cuvinte de bine” judencand dupa fapte, dar am preferat sa ma abtin cat am putut de la asa ceva.

  6. Nu credeam ca o sa fiu deacord cu opinia unei fete,dar e absolut corect si de bun simt sa vb despre persoana pe care ai iubito.Nu trebuie sa ramai prieten dar daca vb despre ei fa-o frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.