Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dojo Art

Am fior creativ. Dar nasol de tot. Mi se trage probabil din anii de Peda, pe când mergeam la nani pe la 2 noaptea că aveam mereu ceva de meşterit. După cum se ştie, o lecţie ideală geme de material didactic. Şi ăsta din păcate nu se face singur. Aşa că educatoarele-învăţătoarele îşi scoteau pârleala pe spinarea noastră (ele frecau materia cum se putea majoritatea trimestrului … noi aşa am prins) şi veneau practicantele în săptămâna de practică comasată (mda, ştiu că nu sună OK) şi rupeau uşa cu planşe, “seroxuri” şi tot felul de prostii.

Cu toate nopţile parţial pierdute pe prostii din astea, aş mânia sfinţii dacă aş spune că nu mi-a plăcut. Ore de desen şi lucru manual în disperare, plus minunile de pregătit pentru lecţii.

Ziceam de fiorul creativ.

Am reuşit de nişte ani să mă “exprim” pe web şi mi-am mai ostoit durerea. Dar creaţiile virtuale, oricât de satisfăcătoare de bucurie de creaţie or fi, sunt totuşi .. virtuale.

Şi degeţelele mele simţeau nevoia să mângâie şi alte şmecherii, nu doar tastele şi “şoboscârţul”. Visez să “compun” mobilă, de când tot casc retina la “Grand Designs”. Dar unde doamne păzeşte să fac “traforaje” din astea în apartament? Că îs la bloc şi cred că vecinii mei nu au interese majore în a-mi satisface eu crizele creative.

Aşa că, după ce am descărcat un “buc” de business de să mai citesc şi eu ceva, mi-a puşcat ideea, pas cu pas, că tre’ să vând şi eu ceva. Şi cum ursul din pădure are blana “programată” pentru nuş’ câte decenii, am cogitat eu să creez “bijuuri”.

Şi mai interesant este că eu însămi nu sunt consumatoare de din astea. Asta nu înseamnă că îs chioară sau că n-oi fi în stare să leg neşte biluţe (şi nu facem referire la bărbăţii pe aici). Aşa că am trecut la muncă.

Noul “brend” se cheamă “Dojo Art”, că nu poate proasta să înnoade pleul fără “brend”. Situl e “under slight construction”, dar funcţional. Am cochetat cu un oscommerce, dar nu voi avea “dever” atât de mare încât să renunţ la neşte cestii pe care ştie wordpress să le facă.

Planul de viitor este să produc “arte” din materiale tot mai bune, să ajung să merit faza aia din titlu, cu “bijuterii”. Ţinând cont că am început cu nişte mărgele penibile luate din mercerie şi o imitaţie de perle (vândute însă de iudele alea ca perle de cultură) şi că acum deţin modele create din sidef, cristăluţe Swarovski, argint, coral, onix etc. io zic că îs pe drumul ăl bun. Normal că mintea mea creaţă visează aur şi “diamanturi”, dar momentan nu e bani de aşa ceva.

Asta ar explica (macăr parţial) tăcerea mea din ultima perioadă, că o tot coc de vreo lună. Investiţia iniţială (uşor dureroasă) se recuperează pas cu pas şi voi intra sper şi la faza de “hai să am bani de o înghe sau de următorul “şiping” de la mama producătoare.

Vă las în pace acum, mă duc pe ze site să mai pun nişte pleuri sus.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

17 Comments

  1. Şi eu aş vrea să ştiu să fac aşa ceva. Chiar dacă sunt – total – neîndemânatică… am văzut nişte cerceluşi în formă de cireşe ADORRRRABILI !
    Spune-mi că nu e o filozofie şi că pot învăţa şi ăştia mai slabi cu îndemânarea ca mine.
    ;;)

  2. @rasebo… investitia initiala a fost mare. Si sa le aduc de dincolo ma costa 30-40 de dolari shipping pentru o comanda de 100 (cu toate taxele de rahat, inclusiv de la vama). Mai am destul pana sa acopar macar ce am investit 😀

    Dupa aia, va fi o chestie buna. Daca as fi cumparata tot din romanica, munceam cam gratis, la ce preturi sunt …

    mamica de sebastian.. saru’mana de apreciere 🙂 .. eu am rabdare cat 3 chinezi batrani.

    dr.Lyana .. ma bucur ca iti plac. Merci 😉

  3. Fecilitări, chiar arată bine unele brăţări şi coliere.

    Judecând după preţuri, cred că vei recupera destul de rapid banii, nu? (mintea-mi creaţă-mi spune c-ar fi destul de ‘eftinache mărgeluţele alea, chiar dacă-s din materiale semi-pretioase)

  4. Promite sa fie o afacere frumoasa, de viitor. Nu pot sa spun decat “bafta” !

    Sugestie, din experienta personala: nu sunt pe piata bratari pentru fetite (marimi mai mici) – cine stie, poate gasesti loc (in viitor) pe site pentru o categorie speciala dedicata copiilor.

  5. Ia uite, ce nu face omul in ziua de azi 🙂 Nu mi te imaginam facand si asa ceva 🙂 bafta si spor la migalit 🙂

  6. Excelenta ideea, Dojonela! Exact ce vreau eu sa fac intr-un viitor cat mai apropiat. Eu voi alege insa varianta OSCommerce 😉 Bafta!

  7. Bafta Dojo! Mie mi se pare ca esti facuta pentru asta. Cum “ze site” nu merge acu’ la mine, astept sa le si vad pe dragele de bijuuri. 🙂

  8. Doar bafta,bafta…mai si cumparati.Nu ati inteles ca fata asta are un nou “bisnis”…multa bafta si ….inspiratie.

  9. Hehe, dar multe site-uri mai lansezi, DoJo.

    Te felicit, esti una dintre doamnele Internetului romanesc care ne face cinste.

    Sunt incantata sa iti urez Mult Succes cu noul proiect.

    Ma intreb cum te exprimi in grafica daca ai nevoia sa scrii mult? Desenezi mult? 🙂

  10. Interesant. Am intrat pe site, imi place foarte mult designul.

    Vad ca pana in acest moment ai pe stoc doar bratari.

    Sincer nu prea imi plac, par cam mari, toate sunt pe acelasi tipar. Dar, eu de obicei nu prea am simt pentru frumos, asa ca nu lua in seama parerea mea.

    Iti doresc succes si imbogatire rapida!

  11. Deci a inceput dojolina sa migaleasca la bilute care trebuie bagate prin tot felul de atisoare si lantisoare. Frumos. Ma mir ca ai atat de multa rabdare.

    Succes cu ze project!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.