Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Omu’ care nu citeste “instructiunile”

De cate ori stau pe cate un forum si primesc intrebari cu raspuns “clar” imi vine sa zic ceva de genul “read the f..ng manual” .. chiar sunt cazuri in care intrebarile nu ar mai exista, daca s-ar citi 2 cuvinte acolo din “the book”.

Si iata-ma pe mine in postura celui care nu citeste instructiunile.

Chiar ma gandeam ziele astea ca sunt o ametita si jumatate. De cate ori primesc un gadget nou sau il cumpar eu, incep sa ma joc cu el, fara sa arunc macar un ochi pe “modul de utilizare”. Si bineinteles ca reusesc niste chestii, dupa care sunt limitata dintr-o data, pentru ca nu am binevoit sa citesc ce si cum.

Asa am invatat sa ma joc .. am instalat un joc si am inceput. Nu conteaza ca jocul venea cu un Help detaliat, ca nu aveam cum sa invat smecheriile in cauza, fara sa le citesc .. eu ma apucam de joc si ma “dumiream” pe parcurs.

Asa am invatat Photoshop .. nu stiu sa fi citit 3 tutoriale (poate alea de le-am facut eu) .. si asta la 2-3 ani dupa ce am inceput sa ma joc. Nu mai vorbesc despre Corel sau orice alt soft.

Poate de aia nu ma infurii cand ma mai intreaba cate unul chestii clare, pentru ca si eu sunt la fel de “ametita”. Si chiar acum, dupa ce am constientizat ca am o problema, fac la fel. Intai incep sa ma “joc” cu respectivul obiect (telefon, mp3, TV etc.) si mai apoi arunc si eu o privire pe instructiuni.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

3 Comments

  1. Nici eu nu citesc instructiunile. Intai incep sa investighez dupa capul meu si pe urma in caz ca-mi prin urechile, ma interesez.
    Chestia e ca suntem bombradati cu atatea instructiuni incat au devenit o chestie demna de neluat in seama…

  2. Hmm.
    Înseamnă că am rămas în urmă. Adică citesc instrucţiunile de la cap la coadă, nu reţin decât jumătate, dar folosesc rapid şi streamlined apoi. Pot şi să învăţ pe parcurs, dar noţiunile de bază tot le vreau explicate.
    Aşa-s io, mai greu de cap, na 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.