Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ringier trimite la plimbare angajatii EVZ din Timisoara

Vesti proaste pentru colegii de la Evenimentul Zilei, echipa din Timisoara. Au fost anuntati ca se inchide editia de vest si ca .. la revedere. Este o veste total neplacuta, mai ales ca prin Timisoara multe sanse pentru ei nu sunt. Majoritatea sunt jurnalisti de varsta mea sau mai maturi, cu casa, poate o rata, probleme. Singura parte cat de cat buna este ca ar circula niste zvonuri cum ca Adevarul ar deschide editie de vest si ca poate sunt interesati de oamenii in cauza.

Le doresc sincer chestia asta, pentru ca stiu si eu cum e sa te trezesti intr-o zi cu frumosul mesaj din partea conducerii: “stiti, radio-ul a fost vandut la Kiss FM. Saptamana viitoare se trece pe emisia lor. Nu au nevoie de voi.”

A fost o perioada ingrozitoare pentru mine. Vineri am avut ultima editie iar luni era ziua mea. In seara aia radioul meu a emis pentru ultima data. Iar povesti de genul “sper ca ne intelegeti” sunt niste rahaturi servite de sefi pe care ii doare exact sub coada ca niste oameni raman in aer cu toate .. cam acest “meniu” li s-a servit si celor de la EVZ Timisoara.

Le doresc tuturor bafta. Sa speram ca se vor descurca bine .. asteptam Adevarul, chiar si pe motiv ca le vor oferi o alta sansa.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

11 Comments

  1. auch, nasol.
    E o porcarie sa se intample asa ceva, mai ales unor persoane care nu mai sunt in floarea varstei sa se poata angaja fara probleme si sa o ia cu totul de la inceput.

  2. Nasoala faza.Dar sa stii ca totusi in Timisoara sunt multe alternative de munca, fata de restul tarii…

  3. Trist, mai ales cand pui pasiune in ceea ce faci, iar peste noapte … cineva sus pus se trezeste ca …, si gata totul

  4. Ziarele româneşti sînt foarte slabe şi au rezistat atîta vreme doar datorită banilor din publicitate (o mare parte fiind venită de la stat). Dar acum nici o companie nu mai are chef să bage publicitate în ziare cu tiraje confidenţiale. Lumea nu mai e ca în anii 90 pasionată de politică, deci nici măcar circul permanent făcut de politicieni nu mai poate menţine tirajul ziarelor. Ani de zile ziariştii (de la toate publicaţiile, fără excepţie) şi-au bătut joc de cititori, oferindu-le articole scrise execrabil. Se pare că acum nu mai ţine, mai ales că internetul oferă informaţie de calitate, gratuit (e adevărat că în principal în engleză). Urmează la rînd televiziunile, care n-au mai cumpărat filme şi seriale bune de o veşnicie.

    Eu nu le-aş plînge de milă unor oameni care nu au încercat să crească calitatea ziarelor româneşti, ci s-au bazat întotdeauna pe atracţia oferită de subiecte uşoare. Este imposibil ca ei să nu fi văzut că se apropie “sfîrşitul”, cifrele de auditare BRAT pentru ziare şi reviste fiind publice.

  5. nu-mi zi ca nu ai inteles care era situatia dupa ce a cumparat Kiss-ul Analogul.. Poate daca n-ai inteles-o atunci, o intelegi acum cand iti dai seama de ce intr-o statie locala e nevoie de un singur animator..

    Ca DJ de radio greu iti gasesti un alt job, mai ales intr-un oras de .. “provincie” 🙁 Ca ziarist ai ceva sanse, dar tot mici raman ..

  6. este o veste greu de digerat pentru ei, insa nu este o intamplare, este o urmare a situatie financiare. Amerenescu a scris mai multe si inclin sa ii dau dreptate:)

  7. Citeam undeva ca in Romania, media numarului de locuri de munca a unui om pe durata vietii este de 2,2.

    In State media este de 14,7 locuri de munca pe durata unei vieti…

    Sunt cazuri in care un astfel de imbold face ca un individ valoros sa ajunga mai bine.

    Totusi, asta este o veste pe care nu i-o doresc nimanui…

  8. Disparitia ziarelor este un fenomen care se intampla peste tot in lume. Aici in Toronto, de exemplu, ziarele lupta mult mai abitir, si-au facut websites cu o gramada de servicii, si ofera subscriptii online. In ro n-am vazut asta..

  9. Imi pare rau pentru ei, dar si eu sunt de acord cu kosmin ca totusi sunt intr-0 situatie mai buna, decat daca ar trai altundeva, sa zicem Bacau. Poate devin si ei bloggeri de succes cu acest prilej.

  10. Sa-ti spun si eu doua povesti:

    1. In 1999, Ringier a cumparat Gazeta Sporturilor…In doar 2-3 luni a scapat de toti redactorii vechi, pe motiv ca luau spaga, asta a fost expresia lui Chiotea. Dupa numai 9 luni, atentie, 9luni!!!, Gazeta Sporturilor avea pierderi de peste un milion de dolari, fiind aproape de faliment. Noua conducere, impreuna cu redactorii, faceau deplasari nejustificate prin strainatate, devorand bugetul. Normal, s-a anuntat falimentu si inchiderea, daca nu o cumpara cineva. Si cum brandul Gazeta Sporturilor era tentant, l-a cumparat Trustul Jurnalul

    2. In martie ,1999, Mitica Dragomir vinde Sportul Romanesc lui Vantu. Acesta il tine pana in decembrie acelasi an, iar pe 7 ianuarie, toti redactorii (ma numaram si eu printre ei) primesc instiintarea ca ziarul isi suspenda activitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.