Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Stevie Ray Vaughan

Iar am ramas datoare la categoria “recomandarea saptamanii” asa ca imi iau revansa cu un artist pe care personal l-am iubit destul de mult. L-am descoperit de pe primul meu CD cumparat (ceva de genul “black blues”). Erau pe acolo piese interpretate de Sonny Boy Williamson, Buddy Guy, BB King, JL Hooker si alti bluesmen pe care ii voi reaminti pe aici, in categoria de recomandari. Ce m-a socat a fost ca unul dintre ei, prezent cu 2 piese in compilatia respectiva, era Stevie Ray Vaughan, care, fie vorba intre noi, nu prea era negru 😀

Stevie Ray s-a nascut in Dallas si prin 2003 celebra revista Rolling Stone declara ca este no.7 in lista de cei mai buni chitaristi. Stiu ca incepusem sa fiu interesata de el, numai ca am aflat cu ocazia aceea ca a si murit, intr-un accident de elicopter (asa cum s-a intamplat de pilda si cu altii inaintea lui).

Trecem peste faza de drug addiction (ca pe vremea aia toti aveau ceva in nas sau in vene) si de acuzele formulate de “copiere” a lui Jimi Hendrix. Baiatul chiar avea niste piese deosebite, pe care vi le recomand cu placere astazi:

  • Texas Flood
  • Little Wing
  • Voodoo Chile (Slight Return)
  • Pride and Joy
  • Stormy Monday (interpretata alaturi de Albert King, alt bluesman pe care il recomand)
  • Scuttle Buttin’
  • Tin Pan Alley (The Roughest Place in Town) – de departe favorita mea sau “cireasa de pe tort, daca doriti in lista aceasta mica de recomandari.

Sunt convinsa ca exista si mai multe filmulete pe YouTube cu Stevie Ray Vaughan .. va las placerea de a-l descoperi sau redescoperi. Sa imi spuneti daca va place 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

3 Comments

  1. Stevie Ray Vaughan , daaaa!
    Imi plac : Pride and Joy, Life Without You,Cold Shot,Couldn’t Stand The Weather…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.