Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Telefon & auto-aparare

Acu’ neşte ani buni, prin 2000, achiziţionam şi io un Sagem la abonamentul Dialog Inedit, care abonament, trăiască Orange, este încă activ şi mă costă vreo 16 lei pe lună. Pe vremea aia erau Bosch-uri în prostie, mai era câte un Nokia pentru ăia bogătani.

Mi-era jenă cu cărămida în cauză, în condiţiile în care concurenţa aducea deja pe piaţă telefoane mai micuţe, dar şi prea scumpe pentru nasul meu. Au mai trecut nişte ani, am mai schimbat nişte telefoane.

Unul dintre cele mai mişto era un Samsung cu slide, cumpărat ‘second-hand’ de la patroana mea de atunci. Îl folosise 2 luni, şi, pentru că Nokia tocmai lansase unul ca un creion pătrăţos, trebuia să fie cool să-l schimbe. Aşa că am prins telefonul la o fracţiune de preţ, în stare perfectă.

A fost GENIAL de mişto. Lung când degtul meu mare, unul dintre telefoanele ăle mai mici de prin perioada respectivă. O plăcere să-l strecori în buzunar, mai ales dacă eşti gagică şi preferi jeanşi mai ‘aderenţi’.

Următorul, când a crăpat ăsta, a fost un Motorola RAZR destul de mişto, dar mare. Drept pentru care e la tată-miu acum. Am primit apoi un LG Chocolate, mai mare bine decât Samsung-ul ăla discret, dar subţire şi extrem de frumos. L-am ţinut până ducea o încărcare câteva ore, deci clar că s-a dus în raiul telefoanelor. De 3 ani am un LG Cookie, luat să fie micuţ, pe cât posibil. E de vreo 2 ori mai mare decât Samsungul, mi-e greu să-l bag în buzunar, deşi e 60% dintr-un iPhone sau orice sculă din asta nouă.

Acum câteva zile, că tot ardeam gazul amboulea la Mall, am aruncat un ochi la Vodafone, nu că aş trece la ei, ferească Buddha. Aşa de curiozitate.

Numai cărămizi. LG nuş’ de care. HTC sfântu’ ştie cum. iPhone 7 (sau la ce număr or fi ajuns). Bune de spart geamuri sau de tăiat slănina pe ele. MARI. Late şi înalte, că deh, tre’ să vezi bine pe ecran, că doar net nu se mai poate consuma decât de pe telefon. Şi se ştie că 99% dintre români, dacă nu intră pe net de la coadă din Kaufland, vor păţi cine ştie ce chestii nasoale.

Zău dacă înţeleg. Detest scula asta, pentru că de cele mai multe ori, când cineva mă sună, vrea ceva de la mine. Mai sun şi io, că de aia încă nu l-am aruncat de la etajul 4. De ce aş dori să car o cărămidă, dacă unul micuţ, cam cât o carte de vizită, şi-ar face treaba? Am două calculatoare, am tabletă, avem şi teleleu din ăla mare şi plat, dacă mi se arată să joc Age of Empires pe ecran mare. Pentru ce oare aş căra o cărămidă după mine? Nu intră în buzunare ca lumea, e grea .. ah, am uitat .. are net pe ea.

Prefer deci la orice oră un telefon cât mai micuţ, cu care să sun. Dacă aveţi vreun exemplu, apreciez, poate îmi fac cadou în viitorul apropiat unul de genul. Ar merita să schimb Cookie-ul pe un telefon aşa cum trebuie: cât mai mic …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

27 Comments

  1. Eu am un amarat de Ericsson w205. La el, cea mai de vaza functionalitate e ca are mp3 player 😉 In rest, e un telefon micut cu slide, pentru vorbit. Il am de mai bine de 2 ani si inca ma mai tine un ciclu de baterie 4-5, cu vorbit moderat. Dimensiunea efectiva e de 9 x 4.5 x 1.5 cm (inaltime / latime / grosime).

    Problema mea cu el e inversa problemei tale: la mine telefonul e prea mic si tre’ sa cotrobai dupa el prin buzunar de fiecare data cand ma suna cineva 🙂

  2. Eu am o nochie n98 de acum 300 de ani, grosolan dar micut. Atata timp cat isi indeplineste functia de telefon, nu-mi trebuie smartphone, ca vorba ta – tableta am, laptopuri o droaie, iar in oras cand ma duc nu-mi trebuie sa trimit mailuri de pe telefon (ca de asta ma duc in oras, sa ma relaxez nu sa lucrez)

    P.S. – joci Age of Empires? 😀

    • Bre, corect se zice: mai joci AOE? Ca-i ala vechi de 1000 de ani, pe cand inca nu le faceau 3D. doamne ce misto joc …

      • Ah.. Aoe 2 The Conquerors, ce vremuri. Tin minte ca eram in clasa a 8-a si incepea lumea sa-si bage net pe la mine prin oras.. toti colegii mei invatatu pe rupte pentru capacitate numa io ma certam cu tata pe calculator care joaca urmatorul meci in retea. Ip-urile de conectare se dadeau pe chat pe huburile locale… The good ol’ days 😀

      • Stiiiiiiu, si AOM, si Dune 😀 Si jocurile de aventura – le stii? Syberia, Longest Journey, Sanitarium. La astea m-am simtit exact ca si cum as fi citit o carte. Imi pare rau sa spun dar nu se mai fac jocuri cum se faceau inainte 🙁

  3. Eu am avut si am o regula de aur: telefon nou dupa ce se strica precedentu’. Numai ca actualul, un Nokia singurul gratis pe care il aveau la momentul ala in magazin, imi cam strica socotelile. Ca dupa 4 ani de utilizare zau ca ar cam fi cazul sa se strice. Nu de alta, da’ chiar m-am cam plictisit de el :).

  4. Mo, tu esti gagica, da’ io am degete puuuutin mai mari. Is perfect de acord ca nu-i nevoie sa purtam caramizi la noi, da’ nici telefon de 50g care sa se sfarame doar cand ma uit la el nu merje.

  5. :)) nu esti in pas cu moda daca nu ai telefon cat o casa in buzunar :))..eu am un e55 si sunt foarte multumit..nu prea e de fete parca..e subtire si mai lung asa..am avut si e51,e52 sunt ft multumit de ele:P

  6. In 2008 am vrut sa-mi cumpar un mp3player. Am vru un ipod.Am stat luni intregi sa ma gandesc, de care sa-mi cumpar – oscilam intre un ipod nano ( ala mai lunguiet si frumos colorat) si un ipod touch.

    Mi-ar fi placut sa-mi cumpar un ipod touch, desi aveam bani pt el parca imi parea rau sa dau atatia bani pentru asa ceva. M-am hotarat sa-l cumpar in momentul in care am vazut unul in functiune – mi se parea ceva extraordinar, efectiv mi se parea totul perfect la el asa ca l-am cumparat. L-am folosit sa ma uit la filme pe el pe tren (pe vremea aia nu aveam inca laptop ca mergea foarte bine si celalalt calculator)

    La telefoanele astea noi imi place ca poti sa descarci tot felul de aplicatii – de exemplu aplicatii pentru sport : te duci sa alergi si dupa ce ai terminat antrenamentul iti posteaza undeva pe net si/sau pe facebook cat ai alergat , cat de repede etc … imi place chestia – nu e vitala, dar imi place( mai nou si mama mea alearga si de cate ori termina o alergare ma suna sa-mi zica cat a alergat – si asta e un fel de postare pe facebook)

    In alta ordine de idei mi-ar placea si mie un iphone recent ( eu folosesc un samsung corby – pe care l-am cumparat in primul rand datorita reclamei tv si in al doilea rand dupa ce am verificat parametrii tehnici), as vrea si un iPad si as vrea si un kindle 3G (asta are si wi-fi si poti sa navigezi pe net prin retelele telecom partenere pe gratis vine impreuna cu o cartela sim- nu-ti trebuie abonament special de date pentru el)

    Evident nu am la ce sa le folosesc, insa sunt produse bine facute si foarte prietenoase cu utilizatorii si daca nu-ti pare rau de banii dati pe ele merita cumparate pentru ca sunt “jucarii” care-ti aduc mici bucurii.

    • Nu vrei sa navighezi pe Kindle 3G, decat daca e vorba de noul model, cu touch screen si color. E sinistru de folosit, daca ai niste pretentii de ‘usability’. Ofcors, zic asta pe incercate. Ca mp3 player recomand un Philips GoGear. Foarte mic, ieftin si misto de utilizat. Fara itunes si alte rahaturi. 😉

      • Referitor la kindle 3g mi se pare foarte tare ca are cartela sim care functioneaza fara abonament.

        Cat despre mp3 player acum as prefera sa-l am incorporat intr-un singur device impreuna cu un aparat foto/video (de cand am aparat foto de cele mai multe ori uit sa-l iau cu mine sau nu am bateriile incarcate etc etc ) + telefon si care sa se miste extrem de rapid si daca se poate pozele sa le sincronizez automat undeva online, fara cabluri fara nimic si sa pot asculta radiouri online (care emit doar online) in timp ce merg prin oras fara sa se descarce bateria foarte repede – momentan raman la chestiile vechi oricum.

        In fine tot ce doream sa spun ca aceste device-uri nu se cumpara doar pentru a fi la moda ci si pentru ca pur si simplu pot fi misto.

  7. Am relefon din 2000 dar la Vodafone :))

    Am avut pe rand :Bosh, Nokia3010, Motorola clapeta,un Sony Erckson , apoi iar un Nookia cu slide care m-a tinut 6 ani, si de o luna am “mostenit” un Samsung Omnia… Nu mi-am pus net pe el ca nu vad rostul, este destept dar eu ma rezum la functia de telefon, la restul am renuntat desi am instalat pe el un Windows Mobile.

    Pentru ceva primit a moaca , e superbun :))
    Daca vrei ceva micut, o sa fie cam greu de gasit deoarece tendinta este spre a se face “caramizi….

  8. :)) haha de cand nu am mai auzit de Sagem. Primul meu a fost un Alcatel One touch easy..pff ce vremuri

  9. Eu am acuma un Nokia super banal, nici camera foto nu are… da’ ma tine bateria vreo 5-6 zile in conditiile in care mie imi cam place sa vorbesc. Trai si viata! 🙂

  10. Nokia C1, cel mai bun! E subtirel, nu e mare, fara touch screen (urasc), banal, dar util!

  11. hmm nu am mai intrat de mult pe aici ca am avut treaba dar imi place noua tema a blogului cat despre telefon interesant 😛

  12. Eu am un w910i de 2 ani jumatate si inca ma mai tine . Ascultat muzica minim doua ore pe zi , si ma tine bateria in jur de trei zile . Nu o sa gasesti smartphone la care sa tina bateria mai mult de doua zile

  13. Am scris si eu un articol unde am istorisit despre telefoanele mobile pe care le-am avut de-a lungul vremii.
    Am inceput cu Nokia 3210 in anul 2000 si am ajuns la Iphone 4. Am avut cred ca vreo 15 de atunci si pana acu`. 😀 Sunt nestatornica atunci cand vine vorba de gadgets.

  14. Vezi tu, nu toată lumea își permite o tabletă așa încât un smartphone poate suăplini funcțiile unui Tablet PC.

  15. Off-topic: M-a speriat noua tema de blog. Vorba aia, lipsesti putin si vezi ca si-a schimbat omu’ adresa. Acum ca m-am obisnuit, imi da un feeling bun 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.